Tartaar van Coquille en zalm

Tartaar van Coquille en zalm

tartaar van zalm en coquille

Dit zalmtartaartje is fris, een lekker licht voorgerechtje. Maar je kunt dit natuurlijk ook serveren als amuse.
Maak de porties dan minder groot.
Met een ring of steker kun je mooie vormpjes maken. De extra limoen crème fraîche serveer je er bij.

Tartaar van zalm met Coquille

Voor 4 personen.
Bereidingstijd: 15 minuten

8 verse Sint-Jacobsmosselen (coquilles St-Jacques)
150 gram gerookte zalm
verse dille
verse bieslook
verse peterselie
1 knolletje venkel
1 limoen
olijfolie
1/8 crème fraiche
1 eetlepel grove mosterd
zout & peper
* extra dille voor de garnering

Bereiding:

Een feestelijk voorgerecht

Voorbereiding

Snijd de coquilles en de gerookte zalm in kleine, gelijke blokjes en breng dit op smaak met zout en peper. Besprenkel met limoen en voeg wat fijngesneden peterselie, bieslook en dille en geraspe limoen schil toe en meng dit goed door, Zet dit ijskoud weg.

Venkel limoen crème
Snijd nu de venkel flinterdun en maak dit aan met zout, peper en olijfolie en wat druppels limoensap. Meng de crème fraiche met de mosterd en klop het goed door.

opmaak:

Maak de borden mooi op, bijvoorbeeld door ringen te gebruiken en een tonic stampertje en zet dit in het midden van een bord.
Gebruik een lepel om de crème naast je taartje uit te serveren.

Serveertips

Tip: je kunt de coquilles eerst bakken in weinig olie. Wel goed aflaten koelen voor verdere bereiding.

Eet smakelijk!

Wijn suggestie:

Rock ’n Rolle – Star

rock 'n rolle vermentino

Wijnsoort Wit
Producent Chauxdigue
Land Frankrijk
Continent Europa
Wijnstreek Vin de Pays D’Oc
Druivensoort(en) Vermentino
Ondertitel Fine Hoochie Coochie Wine
Drinken vanaf en tot Op dronk en nog twee jaar te bewaren
Drinken bij Visgerechten
Inhoud 75 cl
Alcohol percentage 12%
wijn jaar 2014

 

Het sap voor de Rock ‘n Rolle Star is gevinifieerd uit oude Rolle (=Vermentino) wijnstokken van geselecteerde wijngaarden met een “mediterrane” terroir. De wijn levert fijne verfrissende zuurtjes met kenmerkende subtiele tonen van rode grapefruit en kent een vol sappige afdronk.

Extra info:
Rock ’n Rolle wijnen zijn beestachtig lekkere blends van muziek, kunst en wijnexpertise. Wijnimporteur Theo Kalkdijk en wijnjournalist Cuno van ‘t Hoff selecteerden de beste Zuid-Franse Rolle druiven en maakten de wijn. Neo-pop artist Selwyn Senatori zette zijn liefde voor de wijn op het etiket en Radio DJ Gerard Ekdom ging los op een brute Rock ’n Rolle playlist die je ook nog eens via QR op het label kunt scannen met je smartphone. Het sap voor de Rock ‘n Rolle Star is gevinifieerd uit oude Rolle (=Vermentino) wijnstokken van geselecteerde wijngaarden met een “mediterrane” terroir. De wijn levert fijne verfrissende zuurtjes met kenmerkende subtiele tonen van rode grapefruit en kent een vol sappige afdronk.

interesse in deze wijn mail mij even [email protected]

Don't spill this wine!